Nu har jag letat fram mitt favoritgodis att baka med igen. Lindts vita chokladkulor ”Strawberries & cream”. Jag får ibland frågan om vart jag köpt det och jag har börjat inse att det är lite av en säsongsvara. Just nu ser jag dem överallt så då är det bäst att passa på. Ett tips är att en del butiker säljer Lindtkulor i lösvikt i princip året om. Jag har sett det på Maxi och Hemköp, tipsa gärna om ni vet något mer ställe.
Idag blev det iallafall sega, härliga jordgubbsmaränger med smak av denna underbara vita choklad med jordgubbar och grädde.
Fantastiskt gott och så himla lätt. Maränger är väldigt tacksamma så. Lätta att få till och går att få väldigt lyxiga. Tänk er den här med lite champagne eller Rosévin till. Eller en stor krämig Latte. Mmmm!!
4 äggvitor
2 dl socker
8 kulor (ca 125 gram) Lindt Strawberries & cream
Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladkulorna över vattenbad och ställ åt sidan för att svalna.
Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten (medelvärme) och vispa med elvisp i ca 5-8 minuter (ca 62-65 grader).
Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen i marängsmeten och rör max 2-3 gånger.
Klicka eller spritsa ut 12 maränger (storlek som en clementin ungefär) på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 90 minuter.
Åh vilken spännande kombo! Den tanken har aldrig slagit mig förut… Maräng o choklad låter grymt gott!
Kram Karin
Det är supergott :-). Jag blev så himla marängsugen så då kunde jag lika gärna testa något nytt 😉
Skulle det bli konstigt med Lindts mörka kulor eller ngn annan smak tror du? Har du prövat?
Det går jättebra med andra smaker också. Och marängen måste ju inte vara vit. Vill man så kan man hacka ner chokladen istället för att smälta den så får man ändå en vit maräng i grunden 🙂
Grädde är komplicerat. Jag har inte förmågan att tycka om det.
Inget nytt på bloggen idag!
Idag kommer det nytt, håll ut 🙂
Hej!
Hur skulle du förvara marängen om man gör de några dagar innan kalas? Eller är det bättre att göra samma dag?
Förlåt sent svar. De går jättebra att förvara u rumstemperatur i en burk med lock i några dagar. Det allra bästa är nog att göra dem dagen innan.