Godis

Maränger med jordgubb och vit choklad

wpid-psx_20160223_153759.jpg

Nu har jag letat fram mitt favoritgodis att baka med igen. Lindts vita chokladkulor ”Strawberries & cream”. Jag får ibland frågan om vart jag köpt det och jag har börjat inse att det är lite av en säsongsvara. Just nu ser jag dem överallt så då är det bäst att passa på. Ett tips är att en del butiker säljer Lindtkulor i lösvikt i princip året om. Jag har sett det på Maxi och Hemköp, tipsa gärna om ni vet något mer ställe.

Idag blev det iallafall sega, härliga jordgubbsmaränger med smak av denna underbara vita choklad med jordgubbar och grädde.
Fantastiskt gott och så himla lätt. Maränger är väldigt tacksamma så. Lätta att få till och går att få väldigt lyxiga. Tänk er den här med lite champagne eller Rosévin till. Eller en stor krämig Latte. Mmmm!!

4 äggvitor
2 dl socker
8 kulor (ca 125 gram) Lindt Strawberries & cream

Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladkulorna över vattenbad och ställ åt sidan för att svalna.
Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten (medelvärme) och vispa med elvisp i ca 5-8 minuter (ca 62-65 grader).
Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen i marängsmeten och rör max 2-3 gånger.

Klicka eller spritsa ut 12 maränger (storlek som en clementin ungefär) på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 90 minuter.

wpid-psx_20160223_153648.jpg

wpid-psx_20160223_153555.jpg

wpid-psx_20160223_153909.jpg

9 reaktioner på ”Maränger med jordgubb och vit choklad

    1. Det går jättebra med andra smaker också. Och marängen måste ju inte vara vit. Vill man så kan man hacka ner chokladen istället för att smälta den så får man ändå en vit maräng i grunden 🙂

    1. Förlåt sent svar. De går jättebra att förvara u rumstemperatur i en burk med lock i några dagar. Det allra bästa är nog att göra dem dagen innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.