Få kakor är väl så uppskattade som syltkakor / hallongrottor. Jag lyxade till mina med lite kristyr och frystorkade hallon, blev både fint och gott.
Väldigt gott :-).
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Receptet ger ca 50 kakor.
Mördeg:
200 gram rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
Hallonsylt
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop ingredienserna snabbt i en matberedare eller på arbetsbänk. Överarbeta den inte. Platta ut och lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 min.
Rulla små bollar av degen och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop i varje kaka och lägg sylt i gropen.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Kristyr:
2 dl florsocker
ca 1,5 msk vatten
Rör ihop och spritsa eller häll över kakorna. Toppa med frystorkade hallon.
Fler goda småkakor hittar du här.
Save
vad goda kakor