En glutenfri och laktosfri kladdkaka smaksatt med frystorkade hallon. Jag valde hallon med det går lika bra med jordgubb eller blåbär, det gör man precis som man vill 🙂
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Kkaddkaka:
150 gram laktosfritt smör
3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kokosmjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
Torkade hallon efter smak.
Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa (med kokosmjöl) en form (22-24 cm). Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och socker i en bunke och blanda de torra ingredienserna i en annan. Rör ner de torra ingredienserna i smeten tillsammans med smöret och häll sedan smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Pudra över lite florsocker och servera med laktosfri grädde eller glass.