Härligt somriga bullar som du enkelt gör i långpannan.
Bulldeg:
25 gram jäst
2,5 dl mjölk
100 gram rumsvarmt smör
0,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma
ca 7 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen.
Lägg i smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa 25 minuter.
Fyllning:
50 gram rumsvarmt smör
50 gram mandelmassa
0,5 dl socker
125 gram mosade hallon
Riv mandelmassen fint och blanda med smör och socker. Mosa hallonen och rör ner dem i blandningen.
Kavla ut degen till en stor rektangel ca 50 cm lång och bred ut fyllningen jämnt över degen. Rulla till en rulle och dela i 20 delar.
Lägg bullarna i en långpanna, ca 25×35 cm och läta jäsa ytterligare 35 minuter under handduk.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna och strö över rikligt med mandelspån. Grädda i ca 15 minuter.
När bullarna har svalnat helt så gör du glasyr och ringlar över.