Chokladbolls-kolakakor är en god, seg kolakaka smaksatt med havregryn, choklad och kaffe. Och självklart lite pärlsocker på toppen 🙂
Den här lilla kakan var extra rolig att baka då det var första gången Elwira var med och bestämde hur vi skulle smaksätta den. Jag vill uppmuntra alla att testa er fram med smaksättningar och hitta på egna små recept.
Det gör, om inte annat, bakningen betydligt mer spännande.
Ibland blir det bra och ibland blir det jättebra och det är alltid lika roligt.
För gott blir det ju alltid, det går knappt att misslyckas 🙂
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Chokladbolls-kolakakor (ca 24 st)
150 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 stk bakpulver
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 nypa flingsalt
3 msk sirap
2 msk STARKT kaffe
3 msk kakao
Pärlsocker till topping
Rör ihop socker, sirap och rumsvarmt smör.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, flingsalt och kakao och rör sedan ner i smörblandningen.
Blanda i havregrynen och kaffet och rör ihop till en deg.
Dela degen i tre delar, rulla till korvar och lägg ut på en plåt. Platta lite lätt, strö över pärlsocker och grädda sedan dina chokladbolls.kolakakor ca 8 minuter i 225 grader.
Tips! Om lägderna har flytit ut ojämt så är det lätt att rätta till formen när kakorna är nygräddade och fortfarande mjuka. Ta tex en lång kniv och fös ihop sidorna så att de blir raka och fina.
Fler goda och lättbakade snittar hittar du HÄR
Lät jättegoda men mängden kakao strå tyvärr inte med i receptet.
Oj, tack för att du såg det. 3 msk ska det vara, jag har skrivit in det i receptet nu 🙂
Tack snälla!!
Låter väldigt gott! Måste testas!