Citronmarängsnittar är en variant på mina omåttligt populära marängsnittar.
Citron och maräng är en helt oslagbar kombination och de här små snittarna blev verkligen över förväntan. Den här gången testade jag även att lägga äggulor i mördegen för att undvika att stå där med överblivna äggulor. Det gick jättebra men det går också bra att hoppa över äggulorna om det är så att man bakar snittarna för att göra sig av med överflödiga äggvitor 😉
Jag har kokosmaräng även på dessa men då alla inte älskar kokos lika mycket som jag så kan det vara bra att veta att det går bra att ersätta kokosen med en msk extra socker.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Receptet ger ca 20 snittar.
Mördeg:
150 g kylskåpskallt smör
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
2 äggulor
Rovet skal från en citron
2 tsk pressad saft från citron
Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela degen i tre delar och rulla ut längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
1 tsk pressad saft från citron
1 dl riven kokos (valfritt, vill du inte ha kokos så lägg i en msk socker extra)
Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren bunke (helst inte plast då det kan finnas fettrester i). Tillsätt citronsaft och sedan sockret under vispning och vänd sedan ner kokosen.
Fördela ut marängsmeten på mördegen och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
Låt svalna något innan du delar i ca 20 snittar.
Kakorna går bra att frysa. Tinas i rumstemperatur.
Gott !!!!!
https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration
<3
Hur mycket ättika i marängen?
Hej, jag bytte ut det mot citronsaft men glömde ändra i beskrivning. Nu stämmer den 🙂