Äntligen börjar vi se ljuset i tunneln efter den här extrema sjuksäsongen. Något maken kanske inte skulle hålla med om eftersom han ligger hemma med feber just nu ;-). Men det är hans första förkylning för hösten så han får stå ut.
Något som är gott så här i höstrusket, vare sig man är sjuk eller inte, är färska goda frallor till frukost.
Dom här goda frukostbullarna/sconsen går snabbt att slänga ihop och går garanterat hem.
Bakas med fördel i muffinsplåt men det går bra att lägga bollarna direkt på bakplåtspapper också då degen är betydligt fastare än vanliga scones.
Snabba frukostbullar (8 st):
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram rumsvarmt smör
2 dl mjölk
2 msk honung eller ljus sirap
1 ägg
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Klicka i smöret och fördela allt fint tillsammans med fingrarna. Gör en grop i blandningen och häll i mjölk, ägg och sirap. Blanda till en smidig deg och dela i åtta delar. Forma bollar av degen och lägg i en muffinsplåt. Man behöver varken smörja eller använda pappersformar de lossnar fint ändå.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Äts med fördel så färska som möjligt.
Mums 😀
Tack 🙂
Så bra med recept på bröd/bullar som går snabbt!
Visst är det. Jag älskar nybakt bröd men det finns så sällan tid.