Mjuka kakor

Chokladmuffinsdagen

Japp, även Chokladmuffins har fått en egen dag att fira. När jag tittar igenom min temadagskalender så slås jag alltid av att det finns så många dagar tillägnade till just ätbara saker. Och det är klart, det underlättar ju. Inte behöver vi fundera över hur vi ska fira chokladmuffinsdagen. Det är ju bara att äta chokladmuffins så är det klart ;-).

Medans ni mumsar på era chokladmuffins så kan ni även småfira att det är internationella klimakteriadagen samma dag. Och min pappas födelsedag, inte minst.

Mitt förslag denna förnämliga dag är en saftig chokladmuffin med oreofrosting. Och jag vill bara varna lite, provsmaka helst inte frostingen innan ni spritsar på den för då är risken att det inte finns något att spritsa på sen. Så god är den faktiskt. Och hittar ni inte minioreos att dekorera med så går det alldeles UTMÄRKT att ta stora till det också ;-).

Chokladmuffins:
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
0,5 dl rapsolja
1 dl ljus sirap
100 gram mörk choklad
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker, vaniljsocker fluffigt. Smält smör, häll i rapsolja och sirap och lägg i choklad och rör tills den smält helt. Blanda sedan ner i ägg- och sockerblandnimgen. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten.
Fyll formarna till 2/3 med smet och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Jag använder alltid en muffinsplåt för att vara säker på att de håller formen .

Frosting:
1,5 dl grädde
1 kryddmått bakpulver
150 gram philadelphia
2 tsk vaniljsocker
8 oreokakor

Vispa grädde med bakpulver. Krossa kexen till smulor och blanda med philadelphiaost och vaniljsocker. Rör ner gräddblandningen och spritsa sedan ut på muffinsen.
Dekorera med en minioreo på varje cupcake.
#chokladmuffins #cupcakes #oreos

2 reaktioner på ”Chokladmuffinsdagen

    1. Ja det kan låta lite konstigt :-). Med lite, lite bakpulver i grädden så går den att vispa betydligt fastare utan att bli till smör vilket är väldigt smidigt i den här typen av frosting som lätt riskerar att bli lös annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.