Havrescones är mitt bästa tips till helgfrukosten, mellisen eller utflykten. De här sconsen med havregryn i är riktigt, riktigt goda.
Både jag och barnen var helt överens om att de är godare än vanliga scones.
Servera med ditt favoritpålägg men mitt tips är smör och mesost (om man gillar det), jättegod kombo.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Havrescones:
6 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk socker
125 gram rumsvarmt smör
3,5 dl mjölk
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg i smöret och finfördela med fingrarna till en grynig massa. Blanda sedan i mjölken och blanda till en kletig deg/smet.
Klicka ut sex lika stora delar på en plåt. Strö över lite mjöl och forma den till runda plattor. Gör ett snitt i mitten och nagga sconesen innan du gräddar dem mitt i ugnen i 10 minuter.
Servera färska.
Vad gott!
Åh, ser fantastiskt gott ut.
Åh så gott 😀
Jättefina o goda 😋 så mumsiga både till frukost o förmiddagskaffe ❤
Vad roligt att du gillade dem ❤
Gjorde de här sconesen i helgen. Väldigt gott med havregryn i. Så roligt att läsa dina recept.
Kram, kusin Cissi
Hej Cissi ♥ Vad kul att du har hittat hit! Och att du gillar mina favoritscones ♥
Det godaste sconesen jag bakat! T.o.m den yngsta i familjen som inte gillar scones äter dessa. 😋
Tack för receptet!
Åh, vad roligt att höra ❤
Kan man byta mjölken mot vatten?
Jag har inte testat. Det går säkert att göra men självklart blir det en viss skillnad på smaken.