Bröd

Havrescones

Havrescones

Havrescones är mitt bästa tips till helgfrukosten, mellisen eller utflykten. De här sconsen med havregryn i är riktigt, riktigt goda.
Både jag och barnen var helt överens om att de är godare än vanliga scones.

Servera med ditt favoritpålägg men mitt tips är smör och mesost (om man gillar det), jättegod kombo.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Havrescones:
6 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk socker
125 gram rumsvarmt smör
3,5 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg i smöret och finfördela med fingrarna till en grynig massa. Blanda sedan i mjölken och blanda till en kletig deg/smet.
Klicka ut sex lika stora delar på en plåt. Strö över lite mjöl och forma den till runda plattor. Gör ett snitt i mitten och nagga sconesen innan du gräddar dem mitt i ugnen i 10 minuter.
Servera färska.

Fler recept på bröd hittar du här.

Havrescones

13 reaktioner på ”Havrescones

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.