Nu hade jag lovat sonen äppelpaj så länge att det verkligen var på tiden att jag infriade mitt löfte. En vanlig hederlig smulpaj ville han ha. Och det fick han 🙂
Äppelpaj:
3 normalstora äpplen
30 gram smör
2 cm riven färsk ingefära (2 tsk mald)
1 msk kanel
1 dl rörsocker eller strösocker
Dela äpplen i klyftor och skär bort kärnhuset. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och lått puttra en stund (ca 5 minuter). Häll sedan upp i en pajform.
Smuldeg:
2,5 dl mjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
0,5 dl sirap
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. Till sist häll i sirapen och rör i ihop. Lägg degen äver ällelblandningen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med glass eller vaniljsås.
Super mumsigt 😀