Desserter

Min godaste Äppelpaj

 
Nu hade jag lovat sonen äppelpaj så länge att det verkligen var på tiden att jag infriade mitt löfte. En vanlig hederlig smulpaj ville han ha. Och det fick han 🙂
 
Äppelpaj:
3 normalstora äpplen
30 gram smör
2 cm riven färsk ingefära (2 tsk mald)
1 msk kanel
1 dl rörsocker eller strösocker
 
Dela äpplen i klyftor och skär bort kärnhuset. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och lått puttra en stund (ca 5 minuter). Häll sedan upp i en pajform.
 
Smuldeg:
2,5 dl mjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
0,5 dl sirap
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. Till sist häll i sirapen och rör i ihop. Lägg degen äver ällelblandningen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
 
Servera med glass eller vaniljsås.
 
Advertisements

1 reaktion på ”Min godaste Äppelpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.