Alla hjärtans dag, Midsommar, Mjuka kakor, Påsk, Småkakor

Blåbärsmazariner

blåbärsmazariner

Här kommer ett perfekt recept på supergoda blåbärsmazariner.
Blåbärsmazariner är så galet gott och nu i bärtider måste man ju passa på att baka en massa godsaker, eller hur? 🙂
Jag är ju tokig i mazariner så det här var ett självklart val för mig och jag tycker verkligen att du ska testa.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Mördeg:
225 gram rumsvarmt smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten (om det behövs)

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att göra blåbärskompotten så den hinner svalna. Se instruktioner under fyllningen nedan. Det går jättebra att byta ut måt blåbärssylt om man inte har blåbär hemma.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Arbeta degen så lite som möjligt så blir kakorna mörare. Om degen blir för torr så tillsätt någon msk vatten.
Dela degen i 30 små bitar och tryck ut i formarna. Jag använder mazarinformar av aliminium så beroende på vilken form du använder så kan antalet variera

Fyllning:
400 gram mandelmassa
200 gram rumsvarmt smör
5 ägg
1 msk vaniljsocker
225 gram blåbär
1 dl strösocker

Börja med att göra blåbärskompotten. Häll helt enkelt blåbär och strösocker i enkastrull och koka upp. Låt sedan koka på medelvärme tills ungefär halva mängen finns kvar. Ställ sedan åt sidan och låt svalna. Den kommer stelna rätt mycket när den svalnad och blir då i konsistensen som sylt.

Rör ihop smör och mandelmassa och sedan äggen, ett i taget, och rör tills smeten är jämn och fin. Avsluta med att blanda ner vaniljsockret.

Ställ formarna på en plåt och börja med att bre ut lite blåbärskompott i bottnen. Fyll dem sedan till ca 3/4 delar med smet.
Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader.
Låt dem svalna helt innan du gör glasyren.

Glasyr:
4 dl florsocker
2,5 msk vatten
1 tsk blåbärskompott

Blanda alla ingredienserna till en glasyr.. Häll inte i allt vattnet på en gång utan ta lite i taget tills glasyren känns bra. Blanda i lite blåbärskompott för färgens skull.

Klicka här för fler goda mazarinrecept

Blåbärsmazariner
mazariner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.