Centercookies är från bloggens allra första tid, men de håller sig som ett av mina populäraste recept än i dag. Och det är verkligen inte konstigt. Dom är supergoda och superenkla att göra. Snabbt går det också.
Jag gillar ju snabbt och lätt. Jag vill kunna baka något snabbt men ändå gott och fint när vi får besök. Cookiecups ser alltid lika söta ut och man kan fylla med vad som helst. Här trycker man i en center och sedan är det bara att toppa med strössel eller salt om man vill. Eller så låter man dem vara precis som de är.
Riktigt, riktigt superduperlöjligt goda!! Och lätta att göra!!
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Centercookies:
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
24 bitar center (2 rullar)
Flingsalt eller strössel.
Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt.
Rör ihop smör, socker och farin för hand eller med elvisp ett par minuter. Tillsätt ägg, salt, vaniljsocker och bikarbonat och forsätt röra/vispa tills det är helt uppblandat.
Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en slät och fin deg.
Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. De ska få lite, lite färg.
Tryck ner centerbitar upp och ner i alla kakorna och strö på lite flingsalt eller strössel om du vill.
Låt svalna och ät så många som möjligt :-).
Jag får ofta frågan om man behöver en minimuffinsplåt när man bakar den här typen av kakor. Man kanske inte måste ha en men jag tycker det är en väldigt användbar sak att ha hemma. Jag använder den sällan till muffins men till cookiecups och massor med småkakor är den perfekt. Lite lättare och resultatet blir ofta mycket finare.
Har du ingen minimuffinsplåt så kan du gärna använda dubbla formar.
HÄR hittar du fler recept på supergoda Cookiecups
Min