Japp, nu är uppföljaren till Centerkakan här 🙂
Jag blev totalt såld på Centerkakorna jag gjorde härom dagen så jag var helt enkelt tvungen att göra en variant till. Den här gången tog jag Center Salmiak. Jag valde en lite lenare kakdeg med chokladsmak och så toppade jag med jordgubbskulor och lakritsflakes.
Misstänker att jag snart får lägga in mig på kakrehab 😉
Centercookies med saltlakrits:
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
24 bitar center med saltlakrits (2 rullar)
Saltlakritsflakes eller annant strössel.
Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills det är helt uppblandat.
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg. Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda 10 minuter.
Låt svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använde en sån där medicinkopp som man får med från apoteket. Det har man för det mesta hemma och den är helt perfekt i storlek. Det går naturligtvis att trycka ner centerbitarna direkt i kakan men då föreslår jag att du har haft centern i kylskpået innan så det inte smälter ihop direkt.
Stoppa i en center i varje kopp. Strö över strössel och sen in i ugnen igen i 2-4 minuter.
#centerkakor #centercookies #saltlakrits
Men ååååh choklad och lakrits – bästa kombon ju!
Men åh vad gott!
Nu dog jag. IGEN.
Första gången när jag såg centerkakorna, nu med lakrits?! Yes please.
Mums vad gott! 🙂
Men ojojoj! Det är var en kaka som gjord för mig! Älskar att baka med lakrits och choklad, så dom här tror jag att jag måste testa!! 🙂
Din blogg är helt underbar! x
Åh, vad fina de var!
Goda ser de ut att vara också 🙂
Åh tack! <3 Jag ääälskar lakrits så jag tyckte att de var supergoda 🙂
mums
Så gott 🙂
Shit vad söta!
yum
Vilken fin blogg med väldigt mycket gott på!! 😛
Tack snälla du, vad roligt att höra 🙂
Vilken fin blogg med väldigt mycket gott på!! 😛
Det ser jättegott ut och du har en superfin blogg med många fina bilder =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Mumsigt 😀
Men gud så gott!!!
Ser så himla gott ut 😀 Funderar på att testa detta, tror dock jag står över lakritsen isåfall och kör på vanliga center 😉
Mmm ser gott ut! 🙂
Tack snälla du 🙂
ÅH VAD GOTT!! 😀
Gud så gott!
Men åh vad gott det ser ut! Jag som försöker skära ned på sötsakerna, nu blev jag jättesugen på kakor och choklad, haha! 🙂
Tack! Jag lyckas aldrig låta bli kakor så jag gör mitt bästa för att få alla andra att trilla dit också 😉
Men så gott!
Men vad gott!
Ser otroligt gott ut! 🙂
Tack 🙂
Ser supergott ut!
Åh vad gott 🙂
Åååååh mums vad gott!!!! 🙂
Alltså <333 Jag dör så gott.
🙂
Ååh, det ser galet gott ut!
Tack <3
Ser otroligt gott ut!! Vilken smak ombonat det måste bli;) idag är jag oxå i baktagen;)
Tack!! Dina kladdkakebullar såg ju sjuukt goda ut 🙂
Vilken rolig idé! Och vad GOTT det ser ut! Det där kommer definitivt att härmas 🙂 Vilken otroligt söt blogg du har förresten! 🙂
Tack snälla för dina fina ord <3 Din blogg är verkligen jättefin, vilka fantadtiska bilder!
Dina kakor ser så väldigt goda ut! Du verkar ha lyckats bra. 🙂
Kram
Tack snälla, det är sånt man blir glad av att höra 🙂
Men lägg av så gott det ser ut!!!
Haha! Tack! Dom är faktiskt jättegoda 🙂
oj så gott det såg ut 😀
Tack 🙂
Åååh så gott! 😀
låter gott men ej lakriset
Sök på center på bloggen så finns det ett recept med vanliga center också 🙂
Jag testade att baka dessa men mina pös över och blev inte alls så fina. Vad kan jag ha gjort fel? Smaken var underbar men villläsa ju att det skan se fina ut.
Jag vet faktiskt inte. det enda jag kan tänka mig är om du fåt i för mycket bikarbonat. Jag har inte hört någon annan som råkat ut för det så jag kan inte komma på något annat.
Hej
Jag har varmluftsugn och vet inte hur länge dom ska stå i ugnen? ( det gäller alla dina recept)
Tycker allt ser så gott ut, jag försöker men lyckas inte:( Snälla om du orkar skriva ta med varmluftsugnen 😉
Sandra
Jag har tyvärr aldrig bakat med varmluftsugn men brukar det inte generellt vara lite lägre temperatur. Kanska 160 grader i stället för 175?
Vilken storlek på formar ska man ha?.
Hej Eva. Jag använder alltid m7nimuffinsformar. Man kan använda småbrödsformar också men då blir de lite lägre och vidare.
Tessan
Hej måste man ha formarna i en sådan plåt?.
Nej det måste man inte men de håller formen bättre då. Om man vill kan man ha dem i dubbla bottnar när man gräddar dem så blir det lite stabilare.