Småkakor

Havrekakor med dulce de leche och russin

När jag gjorde tårta häromdagen så kokade jag upp en burk kondencerad mjölk som inte riktigt gick åt. Så jag har funderat en del på vad jag skulle kunna använda den till. Men sen kom jag på att jag skulle kunna tillsätta det som en extra ingrediens i någon kaka som jag reden gillar. Så jag pillade ihop en havrekaka med russin och dulce de leche. Havrekakan är en sån kaka som jag ALLTID gillat. Det är en kaka jag minns från min barndom och något av det första jag bakade själv.
Så tillåt mig presentera Havrekaka 2.0 🙂
Havrekakor med dulce de leche och russin:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
0,5 tsk kanel
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl smakfri olja (ex rapsolja)
1,5 dl dulce de leche
1 ägg
0,5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl russin
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en bunke och blanda mjöl, havregryn, kanel, salt, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt resten av ingredienserna (spara 0,5 dl dulce de leche) och blanda ordentligt. Ta fram två plåtar och klä med bakplåtspapper. Forma 24 bollar, var beredd på att kladda :-). Ta upp bollarna en och en och öppna upp dem och klicka i lite dulce de leche. Sätt ihop dem ihen och lägg ut 12 på varje plåt. Grädda 13-15 minuter och låt sedan svalna på plåten.
#havrekakor #dulcedeleche

2 reaktioner på ”Havrekakor med dulce de leche och russin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.