Alltså det här med chokladbräck blev jag helt såld på. Jag har aldrig gjort det innan (av någon märklig anledning) men det är i princip smält choklad som man brer ut och toppar med något gott.
Jag köpte en mörk choklad med hallonsmak och den toppade jag med krossad turkisk peppar, dulce de leche och frystorkade hallon.
Det här med frystorkade bär i bakning är jättegott. Det ger massor med smak men förändrar inte konsistensen på det man bakar. Det finns dessutom att köpa lite varstans nu. Lagerhaus har ett par olika smakar och mina hallon hittade jag faktiskt i min lokala lilla ICA-butik.
Chokladbräck med turkisk peppar och dulce de leche
200 gram mörk choklad med hallonsmak
10 st turkisk peppar
2 msk dulce de leche (Jag valde Pampas Delis Baking då den håller sig lite fastare i konsistensen)
Krossa turkisk peppar med en mortel och förbered med att lägga dulce de leche i en plastpåse.
Smält chokladen över vattenbad och häll sedan ut den över en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut chokladen till ett lagom tunt lager. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa ut streck eller prickar av dulce de leche. Strö sedan över krossad turkisk peppar och frystorkade hallon. Hittar du inte hallon så går det bra att utesluta det.
Ooo, detta låter ju minst lika gott som fudgen du gjorde häromdagen. Vi måste också ta oss i kragen och börja koka lite julgodis i helgen.
Dulce o Kram
/Karin
Tack :-).
Och så nästan löjligt enkelt också.
[…] i superfart och här kommer en liten summering av recepten från November. Rocky Road Daimsnittar Chokladbräck med turkisk peppar och Dulce de leche Favorit! Fudge med Dulce de leche och pecannötter Salted Caramel cookiecups Mariannetryfflar Rågsiktslimpa […]
[…] Hela inlägget med fler bilder hittar du HÄR. […]