Nu tyckte maken att jag bakat för mycket småkakor igen. Mjuka kakor är hans favorit och då och då får man vara lite snäll mot honom också. Helst vill han inte ha massa glasyr och ”sånt krafs” som han kallar det men nej, där går gränsen för mig. Lite klet måste jag få ha på :-).
Så i helgen blev det en riktigt saftig och god choklad och kokoskaka med mjölkchokladganache. Tillräckligt lik kärleksmums för att han ska godkänna chokladglasyren på.
Chokladkaka:
150 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.Blanda mjöl, kakao, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad hålformpå 1,5 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna.
Mjölkchokladganache:
100 gram mjölkchoklad
0,5 dl grädde
Hacka chokladen och lägg ien skål. Värm upp grädden utan att låta den koka och slå den över chokladen. Rör tills chokladen smält helt och låt svalna.
När kakan och glasyren svalnat brer du på chokladen på kakan och strör sedan över lite kokos.
Åh jag börjar ångra att ha september som min sockerfria månad, så många goa recept jag ser varje dag! Får ta och favoritmarkera denna så att jag kan komma tillbaka i oktober, perfekt att belöna mig med haha 😀
Det här är den perfekta belöningskakan. och om det är någon extra tröst så har jag faktiskt minskat ner sockret i den här 😉
Super mumsigt 😀
Åh ser gott ut 😀
Tack <3
[…] Saftig chokladkaka med mjölkchokladganache och kokos […]