Tårtor

Ljus tårtbotten

För det allra mesta använder jag tårtbottnar av receptet ”tre lika” när jag gör tårta. Det är ett pålitligt recept som jag aldrig har misslyckats med. Det är dessutom lätt att anpassa till olika storlekar på formar. I dag gjorde jag i en stor ugnsform så det blev en rätt stor sats men jag tänkte ange receptet jag brukar ha till en form på 20 cm.
 
3 ägg strl L (4 st medium)
Socker
Vetemjöl
potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk Bakpulver

 
Ta fram tre lika stora glas och sätt ugnen på 175 grader.
Knäck äggen i det första glaset och mät sedan upp socker lika högt i det andra glaset. I det tredje glaset mäter du upp hälften potatismjöl och hälften vetemjöl upp till samma nivå som de andra glasen. Lägg i vaniljsocker och bakpulver i mjölblandningen.
Häll upp äggen och sockret i en bunke och vispa med elvist i ca 10 minuter, det ska bli riktigt ljust och fluffigt.
Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt runt tills det är utblandat.
Smöra formen och klä med bakplåtspapper.
Häll upp smeten och in långt ner i ugnen i ca 30 minuter. Kolla alltid med sticka så du är säker på att den är helt klar annars kan den sjunka ihop på mitten.
 
 
Linda Runns blogg finns en bra uträknare för hur många ägg man behöver till olika storlekar på formar.
 
 
Advertisements

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.