Alla hjärtans dag, Påsk, Småkakor

Dammsugare

Dammsugare punchrulle recept
Klassiskt recept på Dammsugare / Punchrulle

Idag bjuder jag på ett recept på en klassisk dammsugare eller punchrulle.
Det är faktiskt mycket enklare än vad man tror så jag hoppas att ni vågar testa.  Jag har alltid älskat dammsugare och det verkar som om mina barn ärvt mina smaklökar när det gäller det :). Så de här bakas lite då och då.
Så lätt att göra roliga med valfri färg och någon liten dekoration.
Gillar du dammsugare och vill testa något nytt? De här citrondammsugarna tog jag fram för några år sedan och de är riktigt fräscha och goda.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Dammsugare:
100 gram smör
1 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 dl kaksmulor (gärna sockerkaka eller liknande)
punschessens
ca 200 gram marsipan
100 gram choklad  

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en krämig massa. Blanda ner kaksmulorna och smaka av med punschessensen.
Rulla ut till längder och ställ kallt en stund så de stelnar, så blir det lättare att rulla in i marsipanen sen.
Kavla ut marsipan till en lång, smal längd, lägg på punschrullen och täck hela med marsipan.
Dela i lagom stora bitar (mina är ca 4 cm).
Smält chokladen i vattenbad och doppa ändarna.
Ställt kallt för att stelna igen.

Dammsugare punchrulle recept

2 reaktioner på ”Dammsugare

  1. Hej 🌸
    Jag har börjat följa dig och tycker dina bakverk ser himmelska ut💗
    Vill gärna prova göra dessa dammsugare men vad är punschessens och hur mycket ska man ha av det?
    Kan jag baka en vanlig sockerkaka och ha i som kaksmulor?
    Mvh Malin 🌸

    1. Hej Malin! Vad roligt att du har hittat hit ♥ Punchessens kan även heta arraksarom (ska skriva till det i receptet) och brukar finnas tillsammans med bakartiklar i de flesta livsmedelsaffärer.
      Det går jättebra att baka en vanlig sockerkaka att ha i. Jag brukar frysa in när det blir över eller när jag skurit av från tårtbottnar och så tar jag fram det när jag blir sugen på att baka dammsugare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.