Familjen

Det där att vara sjuk när man har barn

I fredags när vi kom hem från förskolan så var Casandra lite småhängig. Direkt efter middagen (som hon inte åt) så somnade hon i soffan. När jag sen bar in henne till hennes säng så satte det i gång. Ja, ni vet den där mest fasade sjukan under vintermånaderna. Vinterkräksjukan.

Vi är lite bortskämda i vår familj när det gäller just den, alla andra sjukdomar åker vi dock på mest hela tiden. Men den här gången sket det sig (fritt att tolka hur man vill).

Lördag och söndag var hon som en liten zombie den lilla och vi turades om att ta hand om henne hela familjen. Jag skulle vilja säga att hon nog hade det så bra man bara kan ha det när man har kräksjuka.

Idag då? Jag stannade självklart hemma med hela högen ungar, här ska minsann inte spridas någon kräksjuka. Speciellt inte veckan innan jul. Strax innan lunch messade maken från jobbet att han började må dåligt. Då stod jag och höll håret för stackars Elwira vid toaletten. När han kom hem låg vi allihop.

Utom Casandra. Hon är jättepigg och vill ha mat för första gången på tre dagar.

Där står man mitt i allt. Mat måste fixas, tvätt MÅSTE tvättas, spyspannar tömmas. Hur fixar man det? Jag sitter här helt förundrad just nu och fattar inte riktigt hur jag överlevt dagen med små korta tupplurar bredvid random sjukt barn.

Tur att det inte händer så ofta (snälla aldrig igen).

Nu börjar hoppet iallafall infinna sig. Alla vet ju att första dagen är värst. Nu ska vi bara vara hängiga några dagar till så är vi pigga och glada till julafton.

Tyvärr innebär ju det här att det inte blir så många nyskapade recept på bloggen den här veckan men jag lovar att bjuda på pärlor från tidigare år. Så tar jag nya tag till nyårsdesserten ♡

8 reaktioner på ”Det där att vara sjuk när man har barn

  1. Usch, stackare 🙁 Vi fasar också inför vår första vinterkräksjuka… hoppas den aldrig kommer!Krya på er och hoppas ni hinner bli friska och pigga innan julafton!

  2. Haha..känner igen det där tyvärr! KAN ens en mamma vara sjuk? Finns liksom inte tid att ligga på soffan och vila ju! Men bättre nu när barnen växt upp lite! Hoppas du mår bättre nu!
    Mvh Sara

  3. Krya på er!
    Kommer ihåg när jag var gravid med nummer två, sonen då två år blev först sjuk. Han lyckades smitta inte bara mig och min man, utan även farmor och farfar, så vi fyra var sjuka på samma gång. Vi låg pall och han sprang omkring. På nåt sätt lyckades vi koka några korvar till honom. Usch ja, inte kul med stor mage heller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.