I avsaknad av vår så tänker jag trösta mig med att damma av en gammal favorit från förra året. Jag hävdar fortfarande att det här kan vara en av de godaste småkakorna någonsin.
Själva kakan smakar ordentligt av choklad, påminner nästan lite om kladdkaka i smakan. Kokosfyllningen är så löjligt god så den skulle man kunna äta upp med sked bara den.
Missa inte den här kakan säger jag bara. Inte alls svår att göra heller.
Det blir 32 kakor men tro inte att de räcker särskillt länge för det. Tänker under inga som helst omständigheter avslöja hur många jag har ”provsmakat”.
Kokosfyllda chokladcookies:
125 gram rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100g kokos
1/2 burk kondeserad mjölk (ej kokt)
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda kokos och kondenserad mjölk i en bunke och ställ i kylskåpet medans du gör degen.
Rör ihop smör, rörsocker och strösocker. Blanda i äggen och sirapen. Rör tills det blandats ordentligt. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
Dela degen i 32 delar och rulla varje del till en boll. Gör samma sak med kokossmeten. Platta ut degbollarna, lägg en kokosboll i varje, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-10 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp lite grann, så håll koll.
Låt svalna och försök låt bli att äta upp alla på en gång.
nice blogg
Tack <3