Choklad+nötter+salt= UNDERBART! 🙂
Fudge är både lätt att göra och väldigt gott. Just den här varianten behöver du en kökstermometer till då man behöver ha lite koll på temperaturen.
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 gram smör
200 g Marabou salta mandlar
några nypor havssalt
Hasselnötscrunch och havssalt
Häll grädde, sirap och socker i en kastrull och koka upp till 120 grader. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smör, havssalt och choklad.
Under tiden kolan kokar upp klär du en form ca 15×15 cm med bakplåtspapper.
När smeten är klar häller du över den i formen. Strö över ytterligare lite havssalt och hasselnötscrunchen (eller liknande). Låt kallna i kyl i några timmar och dela sedan i lagom stora bitar.
Åh så gott!
Ser smarrigt ut! Det kanske är värt att testa! 🙂
Dom är helt underbara och jättelättelaa att göra. Jag tycker difinitivt att du ska teska 🙂
[…] Salted Caramel cookiecups Mariannetryfflar Rågsiktslimpa med nötter och torkad frukt Weinerbröd Fudge med salta mandlar Saffranssnurror med vit choklad Mjuk pepparkaka med vit choklad och lingon – Favorit! […]