Småkakor

Gaffelkakor med kaffe och choklad

PSX_20170228_092427

Ibland vill man bara ha något litet som man kan plocka fram när man får besök eller något att komplettera fikat när man bjuder på tårta. Den här lilla kakan går snabbt och lätt att göra, den går bra att frysa (tinar på ett par minuter) och har en underbar smak av kaffe och choklad.

Gaffelkakor med kaffe och choklad (40 st):
200 gram smör
1 dl muskavadosocker
2 tsk malet kaffe
1,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
50 gram hackad choklad

Sätt ugnen på 200 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Rör ihop smör, socker, kaffe och kakao. Tillsätt havregryn och mjöl och arbeta ihop till en deg. Till sist blandar du ner den hackade chokladen. Tänk på att inte överarbeta degen.
Rulla små bollar av degen och lägg på plåtarna. Tryck till dem med en gaffel i ett korsmönster.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna och servera till en kopp kaffe eller varm choklad. Eller till något annat 🙂

PSX_20170228_092547

Save

2 reaktioner på ”Gaffelkakor med kaffe och choklad

  1. Hej,

    Tack för receptet! Jag bakade dessa idag och de blev mycket goda. Jag lade dock till en tsk bakpulver. Ska det inte vara något bakpulver i kaksmeten egentligen?

    Mvh Eva

    1. Hej! Nej det behövs inte då den är baserad på en klassisk mördeg. Så glad jag blir att du gillade dem, det är ett av mina allra tidigaste egna recept så det gör mig lite extra glad ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.