Den 11 oktober är det internationella Dulce de leche dagen och Pampas deli (som har världens godaste dulce de leche) har utlyst en tävling för att utse en bakelse dagen till ära.
Jag ÄLSKAR dulce de leche, det vet ni som följer bloggen. Det finns massor med goda recept med dulce de leche här, men förutom en liten biskvi så saknas det faktisk bakelser i den kategorin.
Så här kommer en av mina bakelser som vuxit fram från inspirationen av en burk underbar dulce de leche.
Bottnen smakar fräscht av hallon och är fylld till bredden med ljuvlig dulce de leche. På detta hallon- och kolasmörkräm toppat med färska hallon och mynta.
Det här är så löjligt gott!! Och lagom enkelt för att vem som helst ska kunna göra dem <3
Hallonbottnar 6 st:
75 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
0,5 dl mixade hallon
0,5 dl mjölk
1,5 dl mjöl
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker pösigt och vispa sedan ner ett ägget. Blanda hallonpuré och mjölk och rör ner i smeten.
Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en bunke och sikta ner i smeten. Vänt försiktigt ihop smeten.
Ta fram en muffinsplåt eller sex aluminiumformar. Använder du plåten så smöra och sockra sex av formarna och häll sedan upp smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
Låt svalna och gröp sedan ur mitten och fyll hela vägen upp och lite mer med dulce de leche.
Hallonsmörkräm:
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk dulce de leche
1 dl mixade hallon
1 msk hallonpulver, kan uteslutas men är väldigt gott 🙂
Vispa smör och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter.
Mixa hallonen till en slät puré och blanda ner tillsammans med hallonpulvret (eller använd hallonsylt) och dulce de leche. Rör ordenligt tills det är helt utblandat.
Spritsa ut smörkrämen på bakelsen och dekorera med färska hallon och mynta.
Jag ringlade även lite dulce de leche över.
Servera rumstempererade!!
Hej!
Dessa bakelser ser fantastiskt goda ut, nästan så att munnen smälter bara man ser på dem. Så det är något som jag absolut ska bjuda familjen på en mysig höstkväll.
Angående Dulce de leche, använder du Pampas deli Classic eller den för bakning? Vilken ska man änvända vid olika tillfällen för att få bästa resultat?
Och ska hallonen vara frysta eller färska? 🙂
jag har använt classic. Enkelt sagt så kan man säga att baking om det ska in i ugnen och classic om det inte ska in i ugnen :-).
Jag har bara använt färska hallon, jag tycker man kan lyca till det lite när det är en bakelse 🙂
Hej! Ser jätte gott ut. Jag blev nyfiken på hallonpulver, vad är det och vart kan jag köpa det ? =)
Hej! De här såg ju så himla goda ut så jag var tvungen att testa:), så nu har de svalnat och jag har testat en, to die for skulle jag säga:)! Och då testade jag bara själva bakelsen med dulce de leche i! Imorgon ska jag göra smörkrämen och sen blir det att ta med till jobbet och fikat!
Förresten, hur mkt kola går åt till fyllningen ungefär?
Tack för ett toppenrecept:)!
Mvh Therese
Hej. Går det bra att dubbla satsen?
Det går bra 🙂