Bullar

Kanelbullar på surdeg

Ibland måste man testa något nytt och det här receptet på kanelbullar med surdeg är överraskande gott <3.
Receptet ger 30 st stora, och fantastiskt goda, kanelbullar.

Vetedeg:
5 dl mjölk
18 dl vetemjöl special
2 dl socker
200g rumstempererat smör
30g jäst
1 tsk malen kardemumma
0,5 salt
50gsurdeg för vete

Fyllning:
200 gram rumsvarmt smör
5-6 msk kanel
1,5 dl socker

Häll alla ingredienser till vetedegen i degblandaren. Kör först degen i 3 minuter på långsam hastighet. Öka sedan hastigheten och kör i 7 minuter till.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
Gör ett glutenprov för att se om degen är klar. Ta en degbit, rulla till en boll och se om du kan dra ut en tunn hinna mellan fingrarna utan att den spricker. Om hinnan spricker, kör degen några minuter till.
Kavla ut degen till en rektangel ca 60 x 40 centimeter och bred på fyllningen.
Vik långsidorna på degen ”på tre” in mot mitten. Skär remsor som är ca 1,5 cm breda.
Tvinna remsorna och snurra hop till en knut.
Lägg bullarna i stora bullformar på två plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 220 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker eller råsocker.
Sänk temperaturen i ugnen till 200 grader och grädda i ca 15 minuter.

Vill du hellre baka klassiska kanelbullar? Receptet hittar du HÄR.

Save

3 reaktioner på ”Kanelbullar på surdeg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.