Här kommer ett recept på helt underbara hallonbiskvier. Fyllningen till de här kan vara den godaste smörkrämen jag någonsin smakat.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. Spritsa eller klicka ut 30 små kakor på en plåten, ca 3,5 cm i diameter. Jag använder en medicinkopp med det måttet och ritar ut cirklar på pappret så blir det lättare att få alla lika stora.
Grädda 9-10 minuter. De ska bara få pyttelite färg. Låt svalna.
Hallonsmörkräm:
200 gram rumsvarmt smör
1 äggula
4 dl florsocker
4 dl hallon (frysta går bra) + 0,5 dl socker
1 msk hallonpulver
(Hallonkok+hallonpulver kan bytas ut mot 1,5 dl hallonsylt)
200 gram vit choklad
Koka upp hallon och socker i en kastrull och låt det koka ihop några minuter. Da av från plattan för att svalna.
Vispa smör, äggula och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter.
Sila bort vätskan från hallonen och tillsätt purén som är kvar tillsammans med hallonpulvret (eller använd hallonsylt). Rör ordenligt tills det är helt utblandat.
När bottnarna svalnat så spritsar du ut krämen på kakorna. Jag prukar använda sprits och sedan jämna till med en kniv så det blir jämnt över hela kakan. Ställ kallt medans du smälter chokladen i vattenbad. Tänk på att görna smälta chokladen i en lite smalare, djupare skål så blir det lättare att doppa. Jag färgade min choklad rosa och pudrade över lite hallonpulver på toppen.
Doppa ovansidan av biskvierna och ställ kallt tills chokladen stelnat.
Förvara i kylen eller frysen.
#biskvier #hallonbiskvier
Ser ruskigt goda ut 🙂
Tack snälla du 🙂
Hej! Tror du man kan ha björnbär istället för hallon? Samma fråga har jag när det ska bakas mazariner. Tack!
Ja det tror jag. Björnbär är otroligt gott så det låter som något jag själv måste testa någon dag 😊
Hej! Ser så gott ut. Kan man göra ”kakan” på annat än mandelmassa? Allergisk mot alla nötter tyvärr…
Anna
Det ska gå att göra bottnar med kokosmjöl. Jag har inte testat själv men hittat flera recept med kokosbottnar. Detta nedan kommer från Camilla Hamids kokosbiskvier.
50 g kokosmjöl + 1 dl strösocker och 3 äggvitor +1 dl strösocker. Blanda kokosmjöl med 1 dl strösocker i en skål.
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och tillsätt 1 dl strösocker, lite i taget under vispning. Vänd försiktigt ner kokosmjölsockret i marängsmeten.Spritsa eller klicka ut bottnar och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Sedan följer du resten av originalreceptet 🙂
Lycka till!
Hej har provat att färga vit choklad innan med karamellfärg men det skär sig varje gång vad använder du?
Vit choklad är svår att färga. Jag brukar hacka chokladen och droppa i lite färg. Sen värmer jag i micron 30 sek i taget och rör mellan varje. Jag använder alltid gelfärger men jag har hört att det allra bästa till vit choklad är pulverfärger.
Alltså Tessan, du kan din sak!! Mums:))
Gott!
Tack 🙂
Har aldrig hört talas om hallon pulver. …
finns att köpa på en del webbutiker bla lyckasmedmat.se
sen har Lagerhaus börjat med frystorkade hallon och dem kan man mortla till hallonpulver.
Går att göra utan men jag tyckte det blev jättestor skillnad med pulvret i.
Vilka härliga bilder! 🙂
Tack, vad roligt att du gillar dem 🙂 Fick äääntligen en riktig kamera när jag fyllde år i januari och det är så roligt att fotografera.
åh, så gott!
Dom ser ruskigt goa ut! 🙂
Tack! Det är dom också 🙂
Mums! Vad de ser goda ut.
http://catjas.se
Tack! <3 Och tack för de bra sommartipsen på bloggen. Sånt man egentligen vet men måste påminnas om varje sommar 🙂
Gud vad gott det ser ut! Måste prova det! Kram 😉
Ja gör det!! Det var verkligen något av det godaste jag någonsin gjort.
Wow de ser jättegoda ut 😀
Tack snälla 🙂
Vilka fina biskvier! Måste absolut testbakas till sommarens alla fikastunder!
Tack <3 Ja det tycker jag verkligen du ska göra. Kikade in hos dig och där finns också en hel del värt att testa 🙂
Så enormt mumsigt 🙂
Tack! 🙂
Vad fina hallonbiskvierna var =) De ser supergoda ut ocskå!
http://www.diningandcooking.blogg.se
Tack snälla du 🙂 <3
Dem ser verkligen jätte goda ut!!
Åh,så otroligt gottit & vackera foton ♡ …
Här har jag *gillat ända till din bloggstart på många ljuvliga inlägg,dock inte alla hihi
Ha en fin dag!
Ser farligt gott ut! Tack för receptet! (:
Varsågod 🙂
Men mums vad det där såg gott ut.
Åh de där såg fantastiskt goda ut!
Tack snälla du! 🙂
ser så gott ut
Hej, hur förvarar du dem om du inte ska äta dem med engång? Går de att frysa?
Dom går jättebra att frysa, biskvier är väldigt tacksamma så 🙂
[…] här.) Nu drar vi till IKEA för badrumsköp! Ha en supersöndag så hörs vi […]
Hej!
Jag är inne på min andra omgång, allt blir gott och fint ändan tills jag ska färga min choklad, vitblock och röd karamellfärg stelnar.. tips?
Vit choklad kan vara lite trixig ibland. Jag brukar använda mig av pastafärg som kan köpas på t.ex. @panduro.
Ser fantastiskt ut! Ungefär hur många biskvier blir det per sats?
Det blir 24 små eller 12 stora 😊