Småkakor

Hallonbiskvier

Här kommer ett recept på helt underbara hallonbiskvier. Fyllningen till de här kan vara den godaste smörkrämen jag någonsin smakat.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. Spritsa eller klicka ut 30 små kakor på en plåten, ca 3,5 cm i diameter. Jag använder en medicinkopp med det måttet och ritar ut cirklar på pappret så blir det lättare att få alla lika stora.
Grädda 9-10 minuter. De ska bara få pyttelite färg. Låt svalna.

Hallonsmörkräm:

200 gram rumsvarmt smör
1 äggula
4 dl florsocker
4 dl hallon (frysta går bra) + 0,5 dl socker
1 msk hallonpulver
(Hallonkok+hallonpulver kan bytas ut mot 1,5 dl hallonsylt)

200 gram vit choklad

Koka upp hallon och socker i en kastrull och låt det koka ihop några minuter. Da av från plattan för att svalna.
Vispa smör, äggula och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter.
Sila bort vätskan från hallonen och tillsätt purén som är kvar tillsammans med hallonpulvret (eller använd hallonsylt). Rör ordenligt tills det är helt utblandat.

När bottnarna svalnat så spritsar du ut krämen på kakorna. Jag prukar använda sprits och sedan jämna till med en kniv så det blir jämnt över hela kakan. Ställ kallt medans du smälter chokladen i vattenbad. Tänk på att görna smälta chokladen i en lite smalare, djupare skål så blir det lättare att doppa. Jag färgade min choklad rosa och pudrade över lite hallonpulver på toppen.
Doppa ovansidan av biskvierna och ställ kallt tills chokladen stelnat.
Förvara i kylen eller frysen.

Hallonbiskvier

#biskvier #hallonbiskvier

51 reaktioner på ”Hallonbiskvier

      1. Det ska gå att göra bottnar med kokosmjöl. Jag har inte testat själv men hittat flera recept med kokosbottnar. Detta nedan kommer från Camilla Hamids kokosbiskvier.
        50 g kokosmjöl + 1 dl strösocker och 3 äggvitor +1 dl strösocker. Blanda kokosmjöl med 1 dl strösocker i en skål.
        Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och tillsätt 1 dl strösocker, lite i taget under vispning. Vänd försiktigt ner kokosmjölsockret i marängsmeten.Spritsa eller klicka ut bottnar och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Sedan följer du resten av originalreceptet 🙂
        Lycka till!

      1. Vit choklad är svår att färga. Jag brukar hacka chokladen och droppa i lite färg. Sen värmer jag i micron 30 sek i taget och rör mellan varje. Jag använder alltid gelfärger men jag har hört att det allra bästa till vit choklad är pulverfärger.

    1. finns att köpa på en del webbutiker bla lyckasmedmat.se
      sen har Lagerhaus börjat med frystorkade hallon och dem kan man mortla till hallonpulver.
      Går att göra utan men jag tyckte det blev jättestor skillnad med pulvret i.

  1. Hej!
    Jag är inne på min andra omgång, allt blir gott och fint ändan tills jag ska färga min choklad, vitblock och röd karamellfärg stelnar.. tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.