Desserter, Okategoriserade

Hallonmarängsmörkräm

wpid-psx_20160311_154500.jpg

Marängsmörkräm är ett väldigt gott alternativ till vanlig smörkräm. Det är lite mer jobb, men såå väl värt besväret. Passar bra både till att spackla tårtor och till att fylla bakverk, tex biskvier eller bakelser.

Hallonmarängsmörkräm:

1 dl strösocker
2 äggvitor
200 gram rumstempererat smör
100 gram hallon (MÅSTE vara rumstempererade)
0,25 dl florsocker

Vispa äggvitor och socker i en värmetålig skål, över vattenbad på spisen. Vattnet i ska sjuda.
Vispa på medelhastighet tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta bort från värmen.
Nu går det bra att flytta över marängsmeten till en bakmaskin om man vill, annars fortsätter man med elvispen tills blandningen är fluffig och vit och har svalnat. Detta kan ta upp till 20-25 minuter så ha tålamod.
Under tiden blandar du hallonen med florsockret till en jämn massa och mosar bären.
När marängen nått en temperatur av 25 grader lägger du ner lite av det rumstempererade smöret i taget, låt det vispa in några sekunder. Därefter häller du ner din rumstempererade hallon”sås” i marängsmörkrämen och vispar någon minut tills det blandat sig ordentligt.
Godaste frostingen EVER!! 🙂
Passar bra till att spackla tårtor med, som frosting på cupcakes eller till att fylla biskvier.
Räcker till 12 cupcakes eller en normalstor tårta.

Advertisements

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.