Bullar

Jordgubbs- och pistagehjärtan

Varje gång jag gör bullar så brukar jag göra klassiska bullar av halva degen och sedan leker jag lite med den andra halvan. På det sättet kan jag exprimentera lite utan att vi riskerar att bli utan bullar till helgfikat :-).
Den här gången hade vi ett paket jordgubbar i kylen som började bli lite mjuka. Förutom att bullarna ska smaka gott så får de gärna se lite snygga ut också så jag valde att lägga i lite hackade pistagenötter och forma bullarna som hjärtan. Lika enkelt som vanliga snurror fast ungarna blir tokimpade ;-).
Jordgubbs- och pistagehjärtan:
50 gram jäst
5 dl mjölk
200 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk salt
1,5 tsk kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning: 
75 gram rumsvarmt smör
1,5 dl rörsocker
0,5 liter jordgubbar
2 msk marsanpulver
Hackade pistagenötter
1 ägg till pensling
Vit choklad
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen.
Lägg i smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl och arbeta tiöl en smidig deg.
Låt jäsa 25 minuter.
Rör ihop smör och rörsocker i en skål. Mixa jordgubbarna grovt och blanda med marsanpulvret.
Kavla ut halva degen till en rektangel. Bred först ut smörblandningen och sedan jordgubbarna. Hacka pistagenötterna och strö ut över jordgubbarna. Upprepa med andra halvan av degen.
Rulla ihop degen från båda långsidorna så de möts på mitten. Dela i 20 delar och lägg på en plåt. Nyp ihop bullarna så de ser ut som hjärtan.
Låt jäsa ytterligare 25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
När bullarna har svalnat, smält vit choklad och ringla över.
Advertisements

2 reaktioner på ”Jordgubbs- och pistagehjärtan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.