Dom här jordnötssnittarna har jag bakat i många år och är en återkommande favorit. Den här gången piffade jag till dem med lite frystorkade hallon och mjölkchoklad och hjälp vad gott det blev. En HELT annan kaka!
Tänkt dig en peanutbutter-jellymacka fast som kaka <3
Den här rekommenderas väldigt varmt!
Jordnötssnittar med hallon (24 st):
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5 dl jordnötssmör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
Dekoration:
100 gram hackad mjölkchoklad
Frystorkade hallon
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och jordnötssmör till en jämn smet och rör sedan ner sirapen.
Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Forma kakdegen till två rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem och grädda i 12-15 minuter.
Direkt när kakorna kommer ut från ugnen strör du över den hackade mjölkchokladen. Vänta någon minut och bre sedan ut chokladen till ett jämt täcke över längderna. Strö över hallon (snåla inte för det äår jättegott)
Skär sneda snittar när kakan svalnat. Ställ sedan kallt så chokladen stelnar.
Åh, de där såg riktigt goda ut. Måste testa när jag kommer hem 🙂
Lite för goda nästan. Tog slut i ett nafs 🙂
[…] kolatårta Jordnötssnittar med hallon och mjölkchoklad Favorit! Strassburgare choklad/kola Semmelkladdkaka Favorit! Marängsnittar Hallon- och kolapaj […]
Hej
Hur länge håller de? Kan de förvaras några dagar i kylen? Eller bör de bakas samma dag? Tack på förhand
Vet att du fått svar men jag skriver ändå ifall någon mer undrar 🙂
De håller gott och väl en vecka i kylen och går jättebra att frysa in.