Småkakor

Jordnötssnittar med hallon

wpid-psx_20160126_105407.jpg

Dom här jordnötssnittarna har jag bakat i många år och är en återkommande favorit. Den här gången piffade jag till dem med lite frystorkade hallon och mjölkchoklad och hjälp vad gott det blev. En HELT annan kaka!
Tänkt dig en peanutbutter-jellymacka fast som kaka <3
Den här rekommenderas väldigt varmt!

Jordnötssnittar med hallon (24 st):
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5 dl jordnötssmör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Dekoration:

100 gram hackad mjölkchoklad
Frystorkade hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och jordnötssmör till en jämn smet och rör sedan ner sirapen.
Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Forma kakdegen till två rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem och grädda i 12-15 minuter.

wpid-psx_20160126_104536.jpg

wpid-psx_20160126_104606.jpg
Direkt när kakorna kommer ut från ugnen strör du över den hackade mjölkchokladen. Vänta någon minut och bre sedan ut chokladen till ett jämt täcke över längderna. Strö över hallon (snåla inte för det äår jättegott)
Skär sneda snittar när kakan svalnat. Ställ sedan kallt så chokladen stelnar.

wpid-psx_20160126_104639.jpg

wpid-psx_20160126_104709.jpg

wpid-psx_20160126_104741.jpg

wpid-psx_20160126_105153.jpg

wpid-psx_20160126_105007.jpg

Advertisements

5 reaktioner på ”Jordnötssnittar med hallon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.