Här kommer ett recept på Kolafyllda chokladcookies, mmmm :).
Kommer du ihåg mina Bountykakor? Det är min stora favorit i kategorin småkakor och nu kommer den i ny verision. Samma chokladcookie fast fylld med kolakräm och flingsalt. Supergott!
Som kolakräm köper du antingen en burk Karamelliserad mjölk eller Dulce de leche eller så kokar du en burk sötad kondencerad mjölk. Den här krämen ska gärna vara rätt tjock så om du kokar själv blir 2,5 timmar bra. Se till att burken har svalnat innan du öppnar den.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram.
Kolafyllda chokladcookies (32 st)
125 gram rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Dulce de leche och flingsalt till fyllning
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop smör, rörsocker och strösocker. Blanda i äggen och sirapen. Rör tills det blandats ordentligt.
Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
Dela degen i 32 delar och rulla varje del till en boll. Platta ut degbollarna och lägg en klick kolakräm på varje degplatta. Strö över lite, lite flingsalt, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-10 minuter i mitten av ugnen. Kakorna är klara när de spruckit upp en del så håll koll i ugnen.
Låt kakorna svalna helt. Förvara i kyl eller frys.