Godis

Lakrits- och blåbärsmaränger

blåbärsmaränger1

I går lyckades Matteo fabriksåterställa min telefon. Paniken innan man vet hur mycket man kan återställa. Paniken när man försöker återställa med tre vilda barn runt sig (som har panik för att Pokémon go inte är i gång) och inga bilder dyker upp.

Ett tips, som jag tyvärr inte anammade förrän i morse, andas och gör om, gör rätt. Nu är allt ominstallera, bilderna är återfunna och jag har långlunch hos frissan. Lite nervös eftersom jag näst intill har gett henne fria händer. Men det ska nog gå bra 🙂

Nu har vi bakat kanelbullar i en vecka så idag tänkte jag att vi byter över till maränger.

Ja det är ju det där med maränger. Det är så himla lätt att göra och det blir så vansinnigt gott så det är lätt att man fortsätter göra maränger när man väl börjat. De här blir supergoda lakritsmaränger med frystorkade blåbär i. Jag använde ”naturlig dekoration blåbär” från dr. Oetker som finns i rätt många livsmedelsbutiker.

Lakrits- och blåbärsmaränger:
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk lakritspulver
2 msk blåbär ”naturlig dekoration”

Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa upp äggvitor, strösocker och lakritspulver i en rostfri bunke över vattenbad. Vispa tills alla kristaller smält, ca 60 grader. Ta sedan bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa till marängen svalnat. Vänd ner blåbär i marängsmeten och spritsa eller klicka ut tolv maränger på en plåt med bakplåtspapper.
grädda i ca 1,5 timme. Låt gärna marängerna stå kvar i den avstängda ugnen några timmar.

blåbärsmaränger2

 

blåbärsmaränger3

#lakritsmaränger #blåbärsmaränger #maränger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.