Jag har länge varit sugen på att testa att göra egna langos hemma och i går kväll blev det äntligen av. Jag valde att servera dem med turkisk yoghurt, skinka, gurka och rödlök samt en god sallad.
För en gång skull var det ingen som klagade på middagen här hemma i går ????
Langos:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 st stor potatis
8 dl vetemjöl special
1 tsk salt
Rör ut jästen i lite av vattnet. När jästen löst sig häller du på resten av vattnet.
Riv den kokta potatisen fint och blanda den med mjöl och salt. Spara lite mjöl till utbaket.
Vänd ner i jästvattnet och arbeta till en slät deg som är ganska lös.
Jäs degen under duk i 40 minuter.
Dela degen i 20-24 bitar. Kavla ut på mjölat bakbord och jäs bröden i 10 minuter.
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader och fritera bröden i 3-4 minuter. Se till att vända på dem efter halva tiden.
Låt sedan bröden svalna på galler med hushållspapper under (det kan droppa).
Tillbehör:
Finhackad rödlök
Grovt riven gurka/sugarsnaps
Turkisk yoghurt
200 gram skinka
Sallad och tomat
#langos