Jul, Midsommar, Nyår, Påsk, Småkakor

Makalösa

Makalösa kakor recept

Makalösa heter de här små kakorna som ni ska få recept på nu och de har verkligen fått sitt namn av en anledning. Jag blev helt lyrisk första gången jag smakade de här och när jag hittade receptet och insåg hur löjligt lätta de är att baka så blev jag ännu mer såld :).

Det här receptet ger 48 små söta kakor som är perfekta att frysa in. Faktum är att du kan äta dem direkt från frysen om du vill då de är tunna och spröda. Så himla goda helt enkelt.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Makalösa (48 st):
300 gram rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Drygt 2 dl korinter eller russin (jag föredrar korinterna som är lite mindre)

Sätt ugnen på 225 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Rör ihop smör och socker i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och russin och rör ner i smörblandningen.
Rulla 48 jämnstora bollar av degen och lägg dem på plåtarna.
Platta till kakorna lätt med en gaffel eller baksidan av en sked.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Går jättebra att frysa in och tinar väldigt fort.

Här hittar du fler goda småkakor.

Makalösa kakor recept
Makalösa kakor recept

8 reaktioner på ”Makalösa

    1. Ugnen kan ha varit för varm, det kan ha varit för lite mjöl eller så kan smöret ha varit varmare än rumsvarmt (exempelvis om man haft det i mikron). Sen ska de flyta ut ganska mycket och bli tunna och spröda.
      Hoppas att de smakade makalöst oavsett 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.