Makalösa heter de här små kakorna som ni ska få recept på nu och de har verkligen fått sitt namn av en anledning. Jag blev helt lyrisk första gången jag smakade de här och när jag hittade receptet och insåg hur löjligt lätta de är att baka så blev jag ännu mer såld :).
Det här receptet ger 48 små söta kakor som är perfekta att frysa in. Faktum är att du kan äta dem direkt från frysen om du vill då de är tunna och spröda. Så himla goda helt enkelt.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Makalösa (48 st):
300 gram rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Drygt 2 dl korinter eller russin (jag föredrar korinterna som är lite mindre)
Sätt ugnen på 225 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Rör ihop smör och socker i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och russin och rör ner i smörblandningen.
Rulla 48 jämnstora bollar av degen och lägg dem på plåtarna.
Platta till kakorna lätt med en gaffel eller baksidan av en sked.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Går jättebra att frysa in och tinar väldigt fort.
Hur mycket bakpulver?
2 tsk ska det vara. Ibland tänker jag snabbare än jag skriver och så kommer inte allt med ;-). Jag lägger till det direkt
Kan man baka med choklad chips å
Absolut, men jag föredrar originalet med korinter eller russin 🙂
Tack för svaret
Dom är ju farligt goda. Perfekta ge bort kakor, frysen kommer dom nog inte hamna i
Dom flöt ut o blev platta. Vet ej vad jag kan ha gjort fel?
Ugnen kan ha varit för varm, det kan ha varit för lite mjöl eller så kan smöret ha varit varmare än rumsvarmt (exempelvis om man haft det i mikron). Sen ska de flyta ut ganska mycket och bli tunna och spröda.
Hoppas att de smakade makalöst oavsett 😊