Godis, Högtider, Jul, Okategoriserade

Marmorerad marshmallowfudge – Gästbloggare

wpid-psx_20151211_204321.jpg

Häromdagen meddelade min kompis Charlotte stolt att hon minsann också hade gjort ett eget recept. Och det lät så otroligt gott så jag bad henne gästblogga med det receptet.

Så tillåt mig presentera min goda vän Charlotte och hennes Marmorerade marshmallowfudge <3

wpid-psx_20151211_211308.jpg

Vilken lyckoträff det blev när jag hittade en påse minimarshmallows i skafferiet och tog en näve i min nykokta fudge. Egentligen har jag min lathet att tacka denna morgon i december, för jag orkade inte skålla, skala och hacka mandlar i små fina bitar. Även om dem bara ska skållas i en minut så är det skalningen mellan tummen och pekfingret som tar tid och eftersom jag inte har den rätta snitsen så far dem iväg någonstans i köket.

Alla som har grillat marshmallows vet hur fluffiga dem blir och vilken mild vaniljsmak dem lämnar kvar i munnen…

Som sagt, ibland blir det bara så bra när man ”tager vad man haver!”
För att sprida min lyckoträff vidare så gör jag det självklart hos Tessanbakar.

Tessan är min barndomsvän och skolkamrat. Vi har gjort många hyss och bus tillsammans men inget som handlar om direkt bakning. Jag är stolt över min vän som har utvecklat sina bak egenskaper (misstolka mig rätt). Jag blir heller inte förvånad om bloggen en dag byter namn till Tessanritar. För Tessan är även en duktig konstnär. Lycka Till min vän och alla hennes läsare på bloggen!
//Charlotte

Här kommer receptet!
Minimarshmallows Fudge:
2 dl grädde
2 dl socker
25 g smör
2 msk kakao
Minimarshmallows

Låt grädde och socker koka på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Rör lite då och då. När smeten blir kolafärgad och känns tjockare, så testa att göra kulprovet. (Lägg en droppe smet i ett glas kallt vatten. Kan du rulla den till en kula så har smeten kokat färdigt). Lägg i smör och låt smälta samtidigt som kakao iröres. Häll i en näve minimarshmallows och rör ihop så dem smälter lite lätt och du ser att smeten blir marmorerad. Häll upp i en bakplåtsklädd form och låt stelna i kylen innan rutor skärs. Njut!

wpid-psx_20151211_211615.jpg

wpid-psx_20151211_204421.jpg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.