Jag fortsätter köra mina bakverk i miniformat. Jag tycker helt enkelt att det blir godare. Förutom bullar, bullar SKA vara så stora som möjligt! Men cupcakes. Det blir så stort och mäktigt och all frostingen är i mitten. Ta tre mini cupcakes i stället! Servera gärna flera sorter så får man en munsbit av varje och slipper välja :-).
Den här gången blev jag inspirerad av årets jullakrits från Lakrids by Johan Bülow. Salted caramel. Behöver jag säga mer?
Chokladmuffins (24 st):
50 gram Rumstempererat smör
1,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 st Ägg
1 dl kokande vatten
0,5 dl Kakao
2 dl Vetemjöl
1 krm Salt
1,5 tsk Bakpulver
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda smöret och sockret tills det är ljust och luftigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa tills smeten är jämn. Blanda, i en separat skål, samman det varma vattnet med kakaon tills det är helt upplöst. Blanda ner kakaoblandningen i smeten. Vänd ner de torra ingredienserna
Ställ muffinsformar på en plåt/i en muffinsform och fyll inte formarna till 2/3. Grädda i cirka 10 minuter. De är klara när stickan inte är kladdig. Låt svalna innan du spritsar på frostingen.
Frosting:
1 dl dulce de leche
50 gram philadelphia
25 gram rumsvarmt smör
50 gram smält mörk choklad
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smält chokladen över vattenbad. Vispa smör, socker och vaniljsocker (om man vill kan man tillsätta en nypa flingsalt) och blanda sedan i den avsvalnade chokladen. Rör ner Philadelphian och dulce de leche . Rör inte för länge för då blir frostingen lös. Spritsa ut frostingen på de avsvalnade muffinsen. Jag dekorerade mina med Lakritskulor från Lakrids by Johan Bülow.
http://finest.se/samskrallet/2015/10/21/gor-du-fel-i-latsdragen/
Oj vad gott !
Hur utför du dina övningar på gymmet? Hade varit kul att se 🙂
Ja det hade nog varit en fröjd att se mig på gymmet :-). Får för tillfället bara träna med sjukgymnast så det är inga vilda övningar direkt.
En liten undran. Om jag ska utesluta dulce de leche i forstingen, ska jag ersätta det med något för att behålla konsistensen, o i sådant fall med vad?
Kram Martina
För konsistensens skull behöver du inte göra det. Öka istället bara mängderna på övriga ingredienser så det räcker till alla cupcakesen 🙂