Desserter, Nyår

Minipavlova med jordgubbar och passionsfrukt

Min minipavlova med jordgubbar och passionsfrukt är en riktig dröm. Nu när nyårsafton närmar sig med stormsteg så är det hög tid att börja tänka på nyårsdesserten och då är den här en riktig vinnare.

Pavlova är en riktig favorit. Jag älskar maränger och vem gillar inte jordgubbar. Lägg till passionsfruktscurd och grädde och det blir en av de godaste desserter jag smakat.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Receptet ger 4-6 portioner beroende på storlek.

Maräng:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 nypa salt

Passionscurd:
3 passionsfrukter
50 g smör
1 dl Vit Sirap eller socker
pressad saft av 1 lime
0,5 msk majsstärkelse
1 äggula
1 ägg

Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
Blanda limesaft och majsstärkelse och häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i ner curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.

Tillbehör:
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar

Värm ugnen till 130 grader.
Vispa äggvitorna med en nypa salt och hälften av sockret till en lös maräng. Tillsätt sockret och vispa vidare tills marängen är fast. Spritsa ut marängen till 4 cirklar (eller hjärtan) och spritsa sedan en ring ovanpå varje som ”väggar”.
Grädda i 40 minuter.

När marängerna har svalnat så fyller du dem med passionscurd. Vispa sedan vispgrädde och vaniljsocker som du klickar eller spritsar ut på ut på marängerna.
Toppa med jordgubbar.

Fler goda desserter hittar du här.

minipavlova jordgubbar passion

#pavlova #minipavlova #passionsfrukscurd

4 reaktioner på ”Minipavlova med jordgubbar och passionsfrukt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.