Alla hjärtans dag, Desserter, Midsommar, Nyår, Påsk, Tårtor

Hasselnötspavlova med nutella och bär

Hasselnötspavlova

Hasselnötspavlova med nutella och bär kan man helt klart äta precis när som helst! Jag är väldigt svag för hasselnötter så det här är en riktigt dröm för mig.

Använd vilka bär du vill, ju fler desto bättre säger jag.

Följ gärna @tessanbakar på instagram

6 äggvitor
3,5 dl strösocker
1 tsk vinäger
2 tsk Majsena
en nypa salt
100 gram hasselnötter

5 dl grädde
Nutella
Jordgubbar, hallon och blåbär

Sägg ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Separera äggen och var noga med att inte få någon gula i vitan. Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum och vispa sedan i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga.
Tillsätt salt, majsenamjöl och vinäger.
Mal nötterna i en nötkvarn eller i en mixer och rör ner i marängsmeten.
Bred ut marängen på plåten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Ta ut och låt svalna.

Bred ut nutella efter smak och täck sedan över med vispad grädde. Dekorera med färska bär efter smak.

Advertisements

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.