Tårtor

Nindroidtårta

nindroidtårta1

Nindroid vaddå?! Ja det var ungefär så jag svarade när sonen sa vad han önskade sig för tårta till sitt barnkalas. Jag hörde väl lite på namnet att det var från Ninjago (har du barn så vet du), men jag fick googla för att se vad det var han ville att jag skulle ådstakomma.
Jag ville inte göra det för svårt för mig så jag körde en klassisk Ninjagotårta fast med den lilla ninjarobotens outfit som består av svarta ninjakläder, lysande röda robotögon och metalldelar.

Och uppenbarligen så visste alla barnen vad en Nindroid var och de var mycket imponerade.

Matteo var väldigt nöjd med smakerna på tårtan från födelsedagen så det blev nästan samma. Hallonmoussen byttes mot hallongrädde och chokladsmörkrämen mot vanlig smörkräm.
Dumlefluff vill han alltid, för alltid och alltid, ha i sina tårtor. Hela livet! ????

Fyll ett lager med hallonsylt och dumlefluff och andra lagret med hallonsylt och hallongrädde. Spackla hela tårtan med smörkräm och täck med svart marsipan eller sugarpaste. Totalt med dekorationerna så gick det åt ca 800 gram svart sugarpaste.
Ögonen gjorde jag med röd dekorationskristyr från dr Oetker och silverdetaljerna gjorde jag i vit sugarpaste (ca 100 gram) som jag först färgade grå med gelfärg och sedan målade med ätbar silverfärg.

nindroidtårta2

Chokladbotten (20 cm):
4 ägg
Mjöl+potatismjöl+kakao
socker
1 tsk bakpulver+1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Knäck äggen i ett glas, häll upp samma mängd socker i andra glaset och i tredje glaset tar du 1/3-del mjöl, 1/3-del kakao och 1/3-del potatismjöl. Blanda ner bakpulver och vaniljsocker med mjölet och blanda ordentligt.
Häll upp ägg och socker i en bunke och vispa fluffigt (ca 10 minuter). Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ner tills allt är blandat. Klä en form med bakplåtspapper som sticker upp lite över kanten och häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ungnen i ca 35 minuter. Kolla med en sticka att den är klar. Låt svalna och dela sedan i tre delar.

Hallongrädde:
1 dl hallonsylt
2 dl dl grädde
1 msk marsanpulver

Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt marsanpulver och hallonsylt och fortsätt vispa tills det är helt blandat

Dumlefluff:
120 gram Dumle (15 st)
2 dl grädde

Värm grädden i en kastrull. OBS, får ej koka!! Ta bort från plattan, klipp ner dumlekolorna och rör tills det är helt utblandat. Ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
Vispa som vanlig grädde och fyll tårtan.

Smörkräm:
150 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 msk kokande vatten

Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt det varma vattnet och fortsätt vispa 5-10 minuter.

#nindroid #lego #tårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.