![Nutellamaränger](https://tessanbakar.se/wp-content/uploads/2020/07/PSX_20200731_140924-928x1024.jpg)
Underbart sega nutellamaränger med frasigt skal. Galet gott!
När man vill göra någon som inte kräver någon ansträngning men samtidigt inte har någon brådska så är maränger perfekt.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Nutellamaränger:
4 äggvitor
2 dl socker
ca 1 dl nutella
Sätt ugnen på 100 grader.
Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 8-10 minuter (ca 62-65 grader).
Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Vänd försiktigt ner den rumstempererade nutellan. Jag la även i lite blåbärpulver och det blev nästan galet gott <3
Klicka eller spritsa ut 12 maränger (storlek som en clementin ungefär) på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 1,5 timmar.
Låt gärna plåten stå kvar i den avstängda ugnen ett par timmar.
Fler recept med Nutella hittar du här
![Nutellamaränger](https://tessanbakar.se/wp-content/uploads/2017/02/1468573087-11820-832x1024.jpg)
#maränger #nutella #Nutellamaränger
![Nutellamaränger](https://tessanbakar.se/wp-content/uploads/2017/02/PSX_20200731_141922-1024x1024.jpg)