Godis, Småkakor

Nutellamaränger

Nutellamaränger

Underbart sega nutellamaränger med frasigt skal. Galet  gott! 
När man vill göra någon som inte kräver någon ansträngning men samtidigt inte har någon brådska så är maränger perfekt.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Nutellamaränger:
4 äggvitor
2 dl socker
ca 1 dl nutella

Sätt ugnen på 100 grader.
Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 8-10 minuter (ca 62-65 grader).
Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Vänd försiktigt ner den rumstempererade nutellan. Jag la även i lite blåbärpulver och det blev nästan galet gott <3

Klicka eller spritsa ut 12 maränger (storlek som en clementin ungefär) på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 1,5 timmar.

Låt gärna plåten stå kvar i den avstängda ugnen ett par timmar.

Fler recept med Nutella hittar du här

Nutellamaränger

#maränger #nutella #Nutellamaränger

Nutellamaränger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.