Oreos (ca 30 st dubbla kakor):
225 gram rumsvarmt smör
2,25 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1,75 dl fin kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
Lägg smör och socker i en bunke och vispa tills det känns lätt och fluffigt. Lägg i ägget och fortsätt vispa tills det är helt inblandat.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, bakpulver och salt i en bunke och sikta ner efterhand medans du vispar på lägsta hastighet tills det är helt blandat. Knåda gärna lite efteråt så du verkligen får in alla mjölblandning i degen.
Dela degen i två delar. Platta till dem och slå in dem i plast och lägg dem sedan i kylen i ca en timme.
Sätt ugnen på 175 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Ta ut en del av degen i taget. Kavla ut på ett lätt mjölat bakbord ( 3-5 mm). Stansa ut kakor med valfri utstickare (ca 5 cm i diameter) och lägg dem på plåten.
Grädda ca 8 minuter och låt dem sedan svalna helt på galler.
Fyllning:
100 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kokande vatten.
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt det kokande vattnet lite i taget och forsätt sedan vispa (gärna upp mot tio minuter totalt).
Spritsa smörkräm på hälften av kakorna och sätt sedan ihop dem två och två. Låt dem stela i kylen eller förvara dem i frysen om de ska sparas till ett senare tillfälle (yeah right).
Hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag <3