Okategoriserade

Peanut-Polly

Jag tänker inte påstå att dom här är nyttiga på något sett. Men kanske inte riktigt lika onyttiga som vissa andra. Jördnötssmör istället för vanligt smör och mindre mängd socker än vanligt. Goda var de iallafall :-).

Peanut-Polly 24 st:
175 gram jordnötssmör
0,5 dl florsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1-2 msk vatten
24 st polly av valfri sort

Rör ihop jordnötssmör och florsocker. Tillsätt ägget och rör tills det är helt utblandat. Blanda mjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop allt till en deg. Om det blir torrt tillsätt 1-2 mask vatten. Tänk också på att det kan vara olika konsistens på jordnötssmör och att det kan behjövas mindre mjöl till exempelvis Skippys jordnötssmör som är lite fastare.
Rulla sedan 24 bollar och placera ut i minimuffinsformar eller småbödsformar (använd gärna en minifuffinsform för finare kakor som ite flyter ut). Gör en grop i varje boll med pekfingret och sätt i en polly. Grädda sedan i 175 grader i 10-12 minuter.
Låt svalna innan du äter. Godast rumstempererade men går alldeles utmärkt att förvara i kylen eller frysen.

10 reaktioner på ”Peanut-Polly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.