Desserter, Högtider, Midsommar

Philadelphiastrutar

Mitt i min “citronperiod ” så får jag syn på Philadelphias tävling #bakamedphiladelphia där man kan vinna det otroliga priset att få baka med Roy Fares. Och det skulle man ju kunna leva med.
Inspirerad av detta och min stora burk med nygjord lemoncurd så blev det de här små söta strutarna fyllda med philadelphia och lemoncurd. Fantastisk gott och fräscht och passar lika bra till efterätt som till ett bubblande rosa vin.
Receptet nedan räcker till 12 strutar.
Strutar :
35 gram rumsvarmt  smör
1 dl socker
0,75 dl vetemjöl
1 äggvita
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggvitan och rör sist i mjölet. Tryck ut smeten till rundlar som är ca 6-7 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda 5 minuter. Ta ut plåten och forma direkt till srutar som du läger på ett fat att stelna. Gör gärna små strutar av bakplåtspapper att sätta innuti så de håller fårmen. Det räcker att göra 6 st för de stelnar väldigt fort så du kan plocka från de som är klara och använda till de nya. Om de sista kakorna hinner svalna för mycket så kan man mjuka upp dem en stund i ugnen igen. Jag lyckades göra 9 st innan jag behövde värma upp de sista men man kan nog vara tillräckligt snabb för att hinna alla.
Fyllning:
200 g Philadelphia
1,5 dl lemoncurd
Ställ gärna fram Philadelphian i god tid så den är rumstempererad. Rör ner lemoncurden i Philadelphian. Om den blir för lös så ställ in den i kylens tills den är tillräckligt fast för att spritsa. Fyll en spritspåse och använd valfri tyll för att spritsa Philadelphiablandningen i strutarna. Dekorera med jordgubbar eller andra söta bär som passar till den syrliga citronen. Låt ligga i kylen tills det är dags att servera.
Tips: Gör sex större strutar istället, ringla lite smält nutella över och servera som dessert.
Yummi!!
Så himla gott!!

6 reaktioner på ”Philadelphiastrutar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.