Baka i långpanna

Pistagemazariner i långpanna

pistagemazariner

Pistagemazariner i långpanna tillhör mina personliga favoriter. Dels så smakar den väldigt gott och jag älskar ju mazariner.
Men jag är även väldigt förtjust i färgerna på den här kakan, den lyser upp vilket fikabord som helst.
Den är dessutom gjord i långpanna vilket alltid ett stort plus, särskillt om man ska baka och bjuda många :-).

Recpetet går att halveras och göras i en mindre längpanna ca 20×30 cm, tänk på att korta ner gräddningstiden 5 minuter då.

Pistagemazariner i långpanna:
(35-40 st)

Mördeg:
400 gram margarin
8 dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 st äggulor (spara äggvitorna till fyllningen)

Fyllning:
150 gram malda pistagenötter
2 dl mandelmjöl
3 dl socker
200 gram smält margarin
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 st ägg + 2 äggvitor

Glasyr:
4 dl florsocker
2 msk Hallonsaft eller saft från silade/mosade hallon

Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Tryck ut mördegen i en smord långpanna, den vanliga standardstorleken, som är ca 30×40 cm och bred ut fyllningen över mördegen.
Grädda i nedre delen i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg i så fall ett bakplåtspapper över.
Blanda ihop florsocker och hallonsaft och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr och färga den svagt rosa med karamellfärg.
Bred ut detta över den kalla kakan.

Recept på fler mazariner hittar du HÄR

Följ gärna @Tessanbakar på Instagram

pistagemazariner2

#pistagemazariner #långpannekaka

2 reaktioner på ”Pistagemazariner i långpanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.