Det här är nästan ett måste att ha i frysen. Perfekta att ta med på utflykten eller som igår, när jag ska hämtade barnen tidigt och vi passade på att äta mellis ute i solen. Alla barnen hade kompisar med sig så det blev inte mycket över kan jag lova. Mammorna fick nöja sig med kaffe medans barnen tryckte i sig ;-).
Väldigt goda (jag fick smaka en iallafall) och verkligen pizzakänsla över bullarna.
Pizzabullar:
1,5 dl mjölk
75 gram rumsvarmt smör
50 gram jäst
1 ägg
1 tsk socker
0,5 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 pressad vitlöksklyfta
ca 150 gram strimlad skinka
2 dl riven ost
1 dl passerade tomater
0,5 tsk salt
chilipeppar (valfritt)
oregano
Häll mjölk och smör i en bunke/bakmaskin. Smula i jästen och tillsätt ägg, salt, socker och pressad vitlök och rör ihop allt.
Arbeta sedan in mjölet och låt jäsa i bunken i 15 minuter.
Blanda passerade tomater och kryddorna, krydda gärna ordentligt då det är lite sås som ska smaksätta stora bullar. Kavla ut degen som en vanlig bulldeg, bred ut tomatsåsen, lägg på skinkan och strö över osten.
Rulla sedan ihop degen och dela i ca 20 bitar. Lägg i bullformar på en plåt och låt återigen jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg och grädda ca 10 minuter i 220 grader.
#pizzabullar
Åh så gott 😀
Åh så gott 😀