Godis

Praliner fyllda med krämig hallontryffel

 
Det här är lite pilligt men det är väldigt kul att kunna bjuda på egna praliner.
Det här är mörka chokladpraliner med en fyllning av krämig hallontryffel. Praliner med mjuk fyllning är ju alltid lite trixigare för de månste man göra i någon typ av form. Jag gör mina i isformar från IKEA så det är säkert lättare om man har riktiga pralinformar.
 
Det här behöver du:
200 g fin choklad (jag tog mörk choklad med en touch av havssalt från Lindt i dag) Det ska inte vara några bitar i den utan helt slät.
 
Fyllning:
0,5 dl grädde
75 g mörk choklad
0,5 dl Hallon
 
Koka upp grädden och ta den från plattan. Blanda i chokladen och rör tills den smält helt. Rör sist ner hallonen.
Blanda smeten ordentligt och ställ in den i kylen en liten stund. Det är för att den inte ska smälta resten av pralinen när du lägger i den.
 
Smält den fina chokladen i ett vattenbad. Ta fram två spritspåsar och fyll den ena med choklad och den andra med fyllningen. Ta fram en pralinform eller isform och spritsa ett lager med choklad i varje form. Inte för tunnt för då går pralinen lätt sönder när man ska vända ut dem. Ställ in i frysen några minuter och spritsa sedan i fyllning i varje pralin. Se till att det inte går hela vägen upp för den ska täckas med choklad också. Återigen in i frysen en stund. Spritsa slutligen på ett täckande lager choklad och ställ in i frysen en sista gång. Det räcker med några minuter varje gång så det tar faktiskt inte så lång tid.
 
Nu är det dags att vända ut pralinerna och då gäller det att vara försiktig så de inte går sönder.
 
Vill du dekorera pralinerna så spritsar du på en liten klick choklad till på toppen och sprider ut. Sen kan du ha på vilket strössel du vill.
 
Förvaras i kylen
Tessanbakar på instagram

2 reaktioner på ”Praliner fyllda med krämig hallontryffel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.