Rocky road har väl mer eller mindre blivit en klassiker bland julgodiset nu för tiden. Vi kan/vill iallafall inte vara utan det. Vissa år har det blivit mer än en sats då de gått åt långt innan jul men i år sparade vi oss och provsmakade första biten i går kväll.
Rocky Road:
600 g choklad, jag brukar ha 400 g mörk och 200 g ljus men det är en smaksak
3 dl jördnötter
1 dl pistagenötter
3 dl minimarchmallows
25 dumlekolor
Börja med att dela dumlekolorna i tredjedelar. Jag brukar klippa dem, det går fort och lätt. Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan samman alla ingredienserna i en stor bunke. Lägg bakplåtspapper i en form ca 25×30 cm och häll ut smeten i formen. För att få det jämt fördelat brukar jag avsluta med att lägga på ytterligare ett bakplåtspapper och platta ut allt jämt och fint.
Ställ kallt tills det har stelnat och dela sedan i lagom stora fyrkanter. Lägg i en fin burk och servera till julfikat.
Mumsigt!
Det här får vi baka i helgen, härligt när man kan ha med sig både make och kids när man ska feja ihop nått 🙂
Tack!
[…] rullar som vanligt på i superfart och här kommer en liten summering av recepten från November. Rocky Road Daimsnittar Chokladbräck med turkisk peppar och Dulce de leche Favorit! Fudge med Dulce de leche […]