Här kommer ett underbart recept på en tung saftig chokladbotten. Min absoluta favorit bland chokladbottnar. Den är rätt tung så den passar bäst med lite fastare fyllningar. Jag har tidigare haft den till min morsdagstårta och till min körsbärstårta.
Orginalreceptet kommer från duktiga Bakverk och fikastunder. Här har jag räknat om receptet så det skulle passa till en 22 cm form.
Den är jättelätt att dela och man kan dela den i flera tunna delar utan att den går sönder.
3 dl mjölk
3 dl socker
1,5 dl kakao
225 g smör
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret. När smeten är helt slät drar du av den från plattan och låter den svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst och vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i en smord form på 22 cm. Grädda i 175 gr i ca 50 min. Kolla med sticka att den är klar.
Numm